Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Yep, admit: este cam tot una cu ce am prezentat aici în 2009. O mică schimbare de nume, mai mari schimbări de design. Şi atunci de ce revin la EaseUS Partition Master Free Edition? Din două motive cumva unite într-unul: l-am folosit cred că de vreo 5-6 ori în ultimele luni, uneori pentru prieteni care stăteau crispaţi: “uh, repartiţionare! nu am nici studiile, nici costumul de protecţie necesar pentru aşa ceva!” Ei bine, cu acest program nu ai nevoie de cine ştie ce studii sau experienţă. Nu vreau să spun că partiţionarea este ceva de făcut de trei ori pe zi sau lunar. Dar dacă din terţe motive aveţi nevoie, programul îşi face treaba cu brio.

image

O primă precizare: varianta gratuită este pentru uz personal. Aceasta înseamnă că la o firmă/serviciu nu e legal de folosit, ci trebuie cumpărat. Apoi o altă precizare importantă este că preţul gratuit presupune riscul instalării unor programe suplimentare, dar totul este controlabil dacă sunteţi atenţi la procesul de instalare. Debifaţi ofertele, alegeţi Custom installation şi la final puteţi avea doar programul dorit, fără alte chestii. Şi, să nu uit, întrebarea finală cu emailul, se poate sări. Deci nu trebuie să vă prezentaţi :). Următoarea etapă este o adevărată plăcere pentru că se face din mouse: daţi click în banda de jos pe o unitate, rescalaţi-o după bunul plac. Apare spaţiu liber? Măriţi altă unitate peste acel spaţiu sau folosiţi spaţiul liber pentru a crea o nouă unitat. După ce aţi terminat acolo setările mai trebuie să daţi click pe butonul Apply. Calculatorul îşi va face repartiţionarea, incluzând relansarea. Dacă e un calculator fără date pe el (adică doar Windows-ul) va merge iute; dacă sunt date s-ar putea să ia ceva până le mută să poată face partiţionarea. Oricum ar fi, treaba şi-o face sigur. Doar asiguraţi-vă că – dacă e un laptop – nu riscă să rămână fără baterie în mijlocul procesului.

Dacă sunteţi un utilizator să zicem mediu de Windows şi aţi dorit dintotdeauna să vă modificaţi partiţiile dar nu aţi avut pe cine să rugaţi… “rugaţi” programul. Curaj! Desigur, teoria spune “backup la datele importante”, căci o repartiţionare mai poate da rateuri, dar în experienţa mea nu am întâlnit aşa ceva (a nu se înţelege că nu există rateuri; la urma urmelor poate în toată viaţa am făcut vreo 30-40 de repartiţionări, nu sute sau mii).

Read more http://feedproxy.google.com/~r/cnetro/~3/gYZ-9hw-ul0/