Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Recent am avut nevoie la un anumit sit să schimb URL-urile legate de luni de la forma lungă la forma scurtă. Totuşi, am vrut ca indexările existente şi cine cumva scrie manual URL-ul să nu aibă parte de o eroare, ci să fie dus la noua locaţie, mai scurtă. Drept urmare – evident! – aveam nevoie de redirectări permanente. În paranteză fie spus, problema era sub WordPress, dar nu apelez la WordPress când nu e de musai. Aşa că m-am uitat puţin cum pot via .htaccess. E simplu! Dar mai simplu este dacă ne face altul treaba, nu?

image

De aceea vă recomand 301 Redirect Code Generator, un mic instrument ce îşi face treaba cu brio! Practic dai URL-ul vechi şi cel nou, alegi soluţia (HTACCESS, sau PHP, sau ASP, sau HTML…) şi ai codul. Desigur, mai rămâne să multiplici pentru toate schimbările dorite. Eu, repet, am mers pe HTACCESS. Într-o clipă am avut cele 12 URL-uri redirecţionate şi problema mi-a fost rezolvată.

Bonus: Dacă vreţi soluţii pentru WordPress sunt mai multe, dar cred că merită să porniţi de la articolul How To Create Redirects With WordPress. Dincolo de WordPress încă un link recomandat.

Read more http://feedproxy.google.com/~r/cnetro/~3/JFBWcVnQIi8/