Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Sunt unele programe care îmi schimbă radical modul de a interacţiona cu calculatorul, cu fişierele. De exemplu fără Dropbox aş fi ca fără aer. La fel fără Everything. Pentru tot ce ştiu numele folosesc Everything pentru deschidere, nu MS Explorer. Totul îmi este imediat accesibil! Şi despre câte alternative am scris! SwiftSearch, QuickSearch, Locate32… Dar tot la Everything m-am întors. Într-un articol am scris un lucru care nu îmi place: când conectez harddiskul extern îl indexează şi sistemul îngheaţă/încetineşte o vreme (doar trebuie să indexeze 2TB). Se pare că nu sunt singurul deranjat de aceasta.

image

Cineva s-a gândit să facă o copie după Everything, făţiş, nu pe ascuns, “corectând” tocmai acest aspect: indexarea se face doar la cerere expresă, nu automat, când “vrea” Everything. Cu Hddb autorul a reuşit astfel să facă o clonă destul de reuşită. Mai sus vedeţi că include şi un fel de Explorer în lateral, cum nu avem în Everything. În fapt însă în testele mele nu s-a descurcat la fel de bine ca şi Everything. Dar de un 9 (din 10) aş spune că da. Pe de altă parte m-am trezit că am vrut să caut un fişier făcut acum 10 minute (îi ştiam numele, evident) dar nu l-a găsit pentru că nu am cerut “manual” reindexarea. Rămâne deci să decideţi: dacă această indexare la comandă vă convine, fiind deranjat de indexarea live făcută de Everything, atunci poate îi daţi o şansă acestui program.

Înainte să închei: SwiftSearch a introdus căutarea pe toate unităţile, dar la mine ţine ocupat în memorie şi 200-250MB. Şi fiecare căutare provoacă vreo secundă de îngheţare. QuickSearch pare a mai fi progresat, dar un enter pe un rezultat tot nu deschide direct fişierul sau folderul. Şi la căutări are mici blocaje, pe când Everything curge lin. Locale32 e tot abandonat. Şi da, nici Everything de la 1.3.3.658b Beta nu a mai progresat. Păcat. Poate dacă Hddb reuşeşte să se mai perfecţioneze, iar treaba cu actualizarea manuală o introduce ca opţiune la latitudinea utilizatorului, vom avea un produs de reţinut.

PS: Să nu uit – Listary permite nişte căutări fantastice printre fişiere şi foldere. Am versiunea portabilă pe calculator, dar nu o folosesc constant. Oricum, mi s-a părut teribil programul.  Am scris despre program în aici, în 2010, dar de atunci a mai evoluat.

Read more http://feedproxy.google.com/~r/cnetro/~3/CYmENnLACmU/