Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Îmi plac jocurile de logică, dar cele să zicem… abordabile ca să fie prilej de relaxare, nu de frustrare. Şi când se combină cu o grafică reuşită şi o muzică de fundal bună atunci este excelent! Dacă vă amintiţi atmosfera din Quell, ei bine, avem acum un joc mai reuşit, chiar dacă cumva asemănător ca idee. Mă rog: îl poţi asemăna şi cu Shokoban şi cu multe alte jocuri. Vorbesc de Grandpa’s Trable care se găseşte în versiunea gratuită (perfect jucabilă) sau în versiunea HD (contra cost, fără reclame).

image  image

Pe masa bunicului ne aşteaptă acum câteva zeci de niveluri în care obiectivul este simplu: să grupăm piesele după culoare. Dar dacă se poate peste steluţe, ca să strângem steluţe (importante în joc). Apoi trebuie facut faţă obstacolelor, faptului că o piesă nu se opreşte când ai pus-o în mişcare decât când ciocneşte ceva, pieselor speciale care apar în timp… Partea frumoasă este că ai tot timpul din lume (la Quell reveneam la unele niveluri să le termin din numărul minim – perfect – de mutări). Acum, la acest joc, contează doar să îl rezolvi, nu şi numărul de mişcări. Pentru realism, autorul ne lasă să butonăm un radio pentru sonor, să bem o cafea dând degetul, să ne uităm într-un sertar cu amintiri…

image

Nu am parcurs decât vreo 20 de niveluri. Şi a mers destul de lin, chiar dacă uneori provocarea e mare şi tentaţia de a apela la hint e şi mai mare. Cred că timp de câteva săptămâni jocul mă va însoţi, în momentele moarte antrenându-mi neuronii cu el :). Să vedem prezentarea video.

Read more http://feedproxy.google.com/~r/cnetro/~3/QLt65fQmuW8/