Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 

Acum câteva zile a apărut articolul 15 Hauntingly Beautiful Dark And Atmospheric Android Games. Articolul a fost publicat pe un sit dedicat sistemului de operare Android, dar multe, dacă nu toate, au replici şi pentru iOS, poate şi pentru Windows Phone 8 şi altele. Am regăsit acolo jocuri cunoscute mie, precum Contre Jour sau Freeze (acesta, e drept, la honorable mentions), sau Naught 2 (am pomenit primul joc, nu ştiam de 2). Majoritatea însă nu le cunoşteam şi câteva le-am testat. De exemplu mi-a plăcut Badland (Android şi iOS).

image  image

Jocul aduce aminte de de-mulţi-urâtul Flappy Bird, dar este de departe mult, mult mai pasionant. În principiu trebuie deci să “săltăm” eroul biluţă, dar similarităţile se cam opresc aici. Lumea prin care îl transportăm este mult mai complexă şi mai fascinantă, dar mai apar nişte elemente interesante: creşterea sau reducerea eroului, respectiv multiplicarea lui. Şi este capital de exemplu să îl micşorăm atunci când trebuie să trecem prin “gâturi” înguste, sau să îl mărim când greutatea lui este necesară pentru a debloca drumul. Iar multiplicarea… ei bine, este bună când treci prin zone periculoase unde pierzi din ei… dar rămâi măcar cu unul :).

Mi-am mai instalat şi Miseria, care într-o vreme pare a fi avut şi versiune pentru iOS, dar acum nu o găsesc. Aici avem de-a face cu un fel de labirinturi rotabile în care trebuie să ne conducem eroul de la intrare la ieşire. Simplu, nu? Evident că nu. Dacă primele niveluri sunt banale, apar apoi duşmani, pericole diverse, contexte ce cer o mânuire la milimetru a labirintului… sau ne trimitem eroul în gura ăluia rău (un păiajen uriaş).

image  image

Clar explicaţia în cuvinte nu are cum să fie prea clară. Poate ajută şi clipul.

Read more http://feedproxy.google.com/~r/cnetro/~3/6hDqxAHW4bc/