Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
image

Potrivit unui raport al United Nations International Telecommunications Union, internetul va avea aproape 3 miliarde utilizatori până la finalul acestui an, două treimi provenind din ţări aflare în curs de dezvoltare.

Cifra face referire la persoane care au folosit efectiv internetul în ultimele 3 luni, nu cei care doar au la dispoziţie facilităţi pentru acces la internet în zona unde locuiesc. Potrivit raportului, acoperirea internetului în ţările dezvoltate se apropie de saturaţie şi creşte rapid în cele cu economii emergente. Până la finalul acestui an, 3 din 4 europeni vor folosi constant internetul, comparat cu 2 din 3 locuitori în America de nord şi sud, respectiv 1 in 3 persoane în regiunea Asiei şi Pacific. Africa rămâne regiunea cel mai puţin dezvoltată, mai puţin de 1 din 5 africani fiind utilizatori de internet.

image

O proporţie semnificativă dintre utilizatori întră online folosind telefonul mobil, dovadă pentru asta fiind cele aproape 2.3 miliarde de abonamente la servicii de internet mobil estimate pentru finalul acestui an. Mai departe, este uşor de imaginat cum în viitor aproape toţi locuitorii planetei vor accesa mediul online, folosind conexiuni fixe sau dispozitive mobile cu acces la internet.

Între timp, potrivit unui raport Cisco internetul este accesat deja de peste 10 miliarde dispozitive de tot felul, număr ce ar putea creşte la 50 miliarde până în anul 2020. Un alt raport publicat la finalul anului 2013 arată că reţeaua Facebook număra 1.23 miliarde membrii, rezultând că aproape jumătate dintre utilizatorii de internet din lumea întreagă sunt activi şi în reţeaua Facebook.

(...)

Cuvinte cheie: statistici

Subiecte asemănătoareHuawei este acum al treilea mare producător smarphone din lume, după Samsung şi Apple» Firefox, depăşit de Google Chrome în privinţa numărului de utilizatori» Care sunt versiunile de Android şi iOS în care aplicaţiile dau cele mai multe erori» Bill Gates, din nou cel mai bogat om din lume cu o avere de 76 miliarde dolari» Un raport Facebook dezvăluie câte conturi de utilizator false “poluează” paginile reţelei

Articol original - Internetul va avea aproape 3 miliarde utilizatori până la finalul acestui an, de pe site-ul go4it.ro

Read more http://feedproxy.google.com/~r/Go4itro-Stiri/~3/dEUvcFUQiYo/