Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
image

În ciuda faptului că smartphone-urile au devenit extrem de populare şi preţurile au scăzut foarte mult, ele nu tot nu pot concura la preţ cu telefoanele simple ieftine. Cumpărat din China, un smartphone cu Android poate să coste 50 $, oferind facilităţi de bază şi o construcţie în cel mai bun caz acceptabilă. Mozilla speră să poată oferi un smartphone cu Firefox OS la preţul de 25 $ în ţările în curs de dezvoltare. Compania ARM, ce se ocupă de arhitectura chipset-urilor folosite de smartphone-uri, a anunţat că se aşteaptă să vadă în câteva luni pe piaţă un terminal cu Android cu un preţ de 20 $. Se pare că acesta este nivelul minim de preţ la care se poate ajunge cu tehnologia de astăzi. De fapt, vorbim despre o combinaţie de componente mai noi şi mai vechi, aşa cum vom vedea în continuare.

image

Smartphone-ul de 20 $ va fi motorizat de un chipset cu procesor Cortex A5 cu un singur nucleu. El ar trebui să fie mai rapid decât procesorul folosit de Apple în primul iPhone din 2007. La nivelul actual, performanţele sale ar trebui să fie în cel mai bun caz acceptabile. Alte detalii nu au fost date în legătură cu acest terminal, însă el ar putea avea un ecran foarte modest, cu rezoluţie de 320x480 de pixeli şi 512 MB RAM sau mai puţin. Cât despre conectivitate, nu ar trebui să lipsească modulele WiFi şi Bluetooth, însă chipset-ul nu va suporta viteze 3G. Utilizatorii se vor mulţumi cu conectivitate EDGE.

Toate acestea ar putea fi probleme pentru noi, cei care testăm modelel de top de ultimă generaţie. Pentru cei din ţările în curs de dezvoltare, în mod special din Africa, un smartphone cu Android la preţul de 20 $ ar oferi noi oportunităţi de conectare.

(...)

Cuvinte cheie: Smartphone ieftin, smartphone accesibil

Subiecte asemănătoareEvolio Onyx - preţ mic pentru un smartphone modest, cu ecran OLED» Smartphone ieftin - cum să-ţi alegi un smartphone ieftin şi bun» HTC Desire 310 - smartphone accesibil cu procesor quad core» GoClever Insignia 5X - smartphone cu ecran full HD la un preţ foarte accesibil» Terminalul accesibil Samsung Galaxy Fame a intrat pe piaţă

Articol original - Smartphone-ul de 20 $ este în lucru - mai ieftin de-atât nu se poate în 2014, de pe site-ul go4it.ro

Read more http://feedproxy.google.com/~r/Go4itro-Stiri/~3/mZjOTbVT6Vk/