Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
image

Dimple reprezintă o aplicaţie pe cât de simplă, pe atât de utilă a tehnologiei NFC. Mai exact, în loc de  etichete electronice pentru identificarea dispozitivelor aflate în imediata vecinătate, tag-urile NFC devin butoane fizice suplimentare pe care le putem lipi oriunde pe carcasa tabletei sau telefonul cu Android.

image

Primul astfel de accesoriu ia forma unui plasture cu 4 butoane programabile, a căror funcţie este configurată cu ajutorul aplicaţiei de control. Spre exemplu, utilizatorii vor putea lansa o aplicaţie anume de pe telefon, apela un contact din agendă sau o activa o funcţie la alegere (volumul sonor, declanşator pentru poze, zoom, schimbarea melodiei, etc).

Dispozitivul gros de numai 0.5mm nu conţine baterie, fiind în schimb alimentat de modulul NFC al dispozitivului de care este ataşat. Potrivit companiei producătoare, tag-urile Dimple sunt compatibile cu peste 800 dispozitive ce includ modul NFC. Însă nu toate permit aplicarea liberă a tag-urilor Dimple, cele metalice în special având raza de acţiune a conexiunii NFC limitată la anumite porţiuni de pe carcasă.

Proiectul susţinut printr-o campanie de croudfunding va demara în data de 6 mai, urmând ca primele tag-uri Dimple să fie livrate doritorilor ce plătesc în avans suma de 26.99 dolari începând cu luna august 2014.

(...)

Cuvinte cheie: invenţii

Subiecte asemănătoareElectronicele care se autodistrug la o apăsare de buton, dizolvându-se în elementele constituente» Google brevetează camera video încorporată în lentilele de contact» Samsung ar putea lansa electronice cu adevărat flexibile mai devreme decât se credea» Japonezii pregătesc acumulatori Li-ion care se încarcă de 3 ori mai repede şi ţin mai mult timp» Apple brevetează o brăţară pentru fitness avansată, cu senzori mai precişi şi funcţii extra

Articol original - Dimple.IO - cum să adaugi butoane fizice tabletei sau telefonului mobil, de pe site-ul go4it.ro

Read more http://feedproxy.google.com/~r/Go4itro-Stiri/~3/hCzJuscbjK4/