Evaluare utilizator: 0 / 5

Steluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivăSteluță inactivă
 
image

Suportul pentru comenzi vocale disponibile utilizatorilor de telefoane cu Android este pe cale să fie extins la nivelul întregului sistem de operare, permiţând interacţiunea prin comenzi simple precedate de fraza "OK Google" în aproape toate aplicaţiile de Android.

Cu excepţia telefonului Moto X, setul de comenzi vocale disponibile pentru interacţiunea fără mâini cu dispozitivele bazate pe Android este foarte restrâns. Spre exemplu, setul de comenzi "OK Google" este disponibil utilizatorilor de telefoane Galaxy S5 şi Nexus 5 numai în ecranul principal. Însă potrivit unor surse citate de cei de la Android Police, Google este pe cale să extindă suportul pentru comenzi vocale la nivelul întregii platforme Android, după exemplul dat deja cu terminalul Motorola. Astfel, va fi posibilă configurarea telefonului pentru a răspunde doar la vocea utilizatorului, preluând comenzi  precedate de fraza "OK Google".

image

Schimbările nu se opresc aici. Google ar putea introduce şi o nouă versiune a barei de navigaţie pentru Android, în care simbolul pentru butonul Home este înlocuit cu un alt element "Google" . Noul buton ar permite iniţierea de căutări fără să rostim mai întâi fraza declanşatoare "OK Google". Pentru revenirea la ecranul principal folosim în schimb butonul "Recents".

Din păcate suportul extins pentru comenzi vocale şi modificările pentru bara de navigaţie ar putea să nu fie introduse pentru nici un dispozitiv Android din generaţia actuală. Însă cu puţin noroc, vom vedea noile funcţii demonstrate cu ocazia conferinţei Google I/O pregătită pentru luna iunie.

(...)

Cuvinte cheie: Google

Subiecte asemănătoareGoogle pregăteşte o nouă versiune a meniului de apelare pentru Android» Google îşi admite eşecul: proiectul Google+ va fi micşorat şi va renunţa la integrarea forţată» Google Street View devine o mică maşină virtuală pentru călătorit în trecut» Google testează 'Stars', o variantă avansată a sistemului de bookmark-uri pentru Chrome» Add-on pentru Google Chrome, te lasă să copiezi şi să editezi textul din orice imagine de pe net

Articol original - Google extinde suportul pentru comenzi vocale pe dispozitivele cu Android la nivelul întregului OS, de pe site-ul go4it.ro

Read more http://feedproxy.google.com/~r/Go4itro-Stiri/~3/Z3k14w5JZqs/